(Video) Victor Boboc: "Perju e vinovat că a lovit, dar adevăraţii vinovaţi de moartea lui Valeriu nu vor fi găsiţi"

luni, 16 august 2010

(Video) Victor Boboc:
Ion Perju, poliţistul acuzat de moartea lui Valeriu Boboc
Foto: UNIMEDIA

Victor Boboc despre procesul de judecată asupra omorului fiului său pe 7 aprilie 2009

"O să dureze mult acest proces de judeacată legat de moartea fiului meu, Valeriu Boboc, dar fără nici un rezultat, adevăraţii vinovaţi nu vor fi găsiţi în Republica Moldova". Declaraţiile aparţin tatălui lui Valeriu Boboc, Victor Boboc, lansate azi, 16 august, la sfârşitul şedinţei de judecată în cazul lui Ion Perju, poliţistul acuzat de moartea lui Valeriu Boboc în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009, care a fost amânată din cauza neprezenţei martorilor.


Victor Boboc a spus că nu Ion Perju este principalul vinovat, specificând că acesta poartă vina doar pentru faptul că i-a aplicat lui Valeriu lovitura cu piciorul, însă nu aceasta a fost cauza morţii fiului său. A refuzat să spună cine sunt responsabili direct de moartea lui Valeriu Boboc, menţionând doar că ucigaşii şi bandiţii se ştiu cine sunt.

Succesorul părţii vătămate, Victor Boboc, nu a exclus că va depune o cerere, vis-a-vis de acest caz, la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, adăugând că va solicita de la poliţistul Ion Perju şi pagube morale, fără să face o estimare a acestora.

Victor Boboc, s-a arătat mândru că datorită fiului său, dar şi altor tineri, sistemul din Republica Moldova a fost schimbat, iar cei care au fost la putere nu se vor mai întoarce, oricât şi-ar dori.


Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: