(Video) Ghimpu va vizita mai multe vinării din Moldova pentru a se informa despre problema vinului moldovenesc

sâmbătă, 21 august 2010

(Video) Ghimpu va vizita mai multe vinării din Moldova pentru a se informa despre problema vinului moldovenesc
Foto: UNIMEDIA

Vizita președintelui interimar la Vinăria „Purcari”

Preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, refuză să vorbească despre problema calităţii vinului moldovenesc, până când nu va vizita personal fabricile vinicole din Moldova şi nu-şi va formula un punct de vedere propriu. "Vreau să discut personal cu conducătorii fabricilor, să aflu care sunt problemele de producţie sau financiare", a explicat pentru jurnalişti Mihai Ghimpu, în cadrul vizitei de astăzi, 20 august, la Vinăria Purcari.

Ghimpu a menţionat că şi-ar dori ca Moldova să se apropie de standardele europene, folosind eficient piaţa internă de vinuri, care este în cădere, dar, totodată, a lăsat să se înţeleagă că, în ceea ce ţine de export, piaţa europeană este o alternativă bună celei ruse.


Preşedintele în exerciţiu a făcut o excursie în beciurile celei mai vechi vinării din Moldova şi a ţinut în mână sticle de vin de vârsta lui. De asemenea, el a discutat cu directorul vinăriei despre exportul vinului, tehnologia producţiei şi atractivitatea turistică a Vinăriei Purcari.

UNIMEDIA precizează că gospodăria vinicolă Purcari a fost creată în 1827. Beciuriel vinăriei sunt cele mai vechi din Moldova. Circa 30 la sută din exportul vinurilor de Purcari revine pieţii ruse.

Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Ana Rîmbu


0 Comments: