Victor Țopa despre acuzațiile acționarului Victoriabank: Avem de furcă cu sindromul “Stockholm”, când victima se îndrăgostește de călău

marți, 17 august 2010

Victor Țopa despre acuzațiile acționarului Victoriabank: Avem de furcă cu sindromul “Stockholm”, când victima se îndrăgostește de călău
Sergiu Mocanu şi Victor Ţopa
Foto: UNIMEDIA

"Mă gândesc dacă nu avem de furcă cu sindromul “Stockholm”, când victima se îndrăgostește de călău - presupun că Galina Prodisvet este puternic intimidată de Plahotniuc." Declarația îi aparține omului de afaceri Victor Țopa, lansată ca reacție la acuzațiile anterioare ale unui acționar Victoriabank, care susține că Victor Ţopa ar fi deposedat-o de acțiuni prin "şantaj şi ameninţări brutale".


"Este adevărat că am negociat cu multe persoane, acționari sau potențiali acționari ai Victoriabank, printre care și Galina Proidisvet. Este adevărat că unele acțiuni din grupul de acționari, pe care Galina Proidisvet pretinde că-i este sub controlul ei, au fost cumpărate și prin 2005-2006, cu toate achitările efectuate în modul corespunzător. De asemenea, este adevărat că alte pachete de acțiuni au fost negociate cu Galina Proidisvet prin 2007 când ea se afla la Moscova", susține Victor Țopa.


Omul de afaceri susține că "Galinei Proidisvet i-au fost deschise dosare penale și chiar impuse interdicții de trecere a hotarului de către CCCEC (Bogdan Zumbreanu și alți colaboratori ai grupului, care au participat și în alte cazuri). Am certitudinea că asta a făcut-o Plahotniuc în scopul intimidării dnei Prodisvet. Observați, că a fost folosit același grup de angajați CCCEC ca și în cazul cu Victor Țurcanu, când conform declarațiilor oficiale ale lui, Plahotniuc i-a organizat înscenarea mitei și arestarea de către CCCEC în scopul impunerii vânzării sau cedării acțiunilor acestuia".


"Iată cum și de ce Galina Proidisvet, fugând de represiunile și teroarea lui Plahotniuc la Chișinău prin intermediul CCCEC, a nimerit la Moscova. Cred că toți înțeleg că nu eu, ci Plahontiuc folosește aceste instrumente (CCCEC și Procuratura Generală), că nu eu, ci Plahontiuc face uz de asemenea metode", mai susține Țopa.


"Cu privire la așa-numitele “judecăți” vreau să reiterez încă o dată: majoritatea acțiunilor de care ne-a deposedat Plahotniuc nu au nicio legătură cu Proidisvet și niciodată nu au fost în posesia acestei persoane. Din blocul minoritar de acțiuni, care totuși au o careva atribuție cu Proidisvet, există acțiuni achitate (cu banii plătiți) și o parte de acțiuni contractate (adică, care urmează a fi plătite în condiții contractuale). Lucrurile sunt extrem de simple și ușor verificabile", declară omul de afaceri.


"Vreau să adaug aici unele detalii asupra procesului propriu-zis de judecată: Prodisvet pretinde că s-a judecat cu noi, însă niciodată nicio companie de a noastră nu a fost citată sau informată de vreo careva ședință sau pretenție. Totul s-a făcut secret de noi, pentru a nu avea nicio șansă să ne întâlnim cu Proidisvet și să vedem ce dorește. Ca să ne fie clar la toți, observați și judecătorii care au “participat” la așa-numitele ședințe inexistente: este același grup de judecători, pe care Plahotniuc i-a folosit și anterior", conchide omul de afaceri.

sursa: Unimedia

0 Comments: