Un ghetto în centru capitalei: Câini de pază agresivi, mizerie, veceuri în scări, gălăgie şi parcări neautorizate

luni, 16 august 2010

Un ghetto în centru capitalei: Câini de pază agresivi, mizerie, veceuri în scări, gălăgie şi parcări neautorizate
Foto: UNIMEDIA/ point.md

Câini de pază agresivi, mizerie, veceuri în scări, gălăgie, parcări neautorizate - acestea sunt câteva din problemele cu care se confruntă cei peste 2500 de locatari ai blocurilor din apropierea pieţii din str. Dmitrie Cantemir 5.

Veaceslav Iordache, care este un locuitor al unui bloc din str. Izmail şi în acelaşi timp conduce un grup de iniţiativă a locatarilor din blocurile învecinate pieţi, a solicitat funcţionarilor de la Primărie să întreprindă măsurile cuvenite pentru a soluţiona cât mai grabnic situaţia."M-am adresat la primar, la viceprimar, la alţi funcţionari, dar nu s-a facut absolut nimic", a susţinut Iordache în cadrul şedinţei operative de la Primărie.


"Au fost blocate accesele atât la str. Ismail, cât şi la bd. Cantemir. Piaţa este păzită de nenumeroşi câini de rasa caucaziana, care terorizează toată noaptea locatarii. O altă problemă este mizeria, care rămâne în urmă activităţii comercianţilor. Scările din bloc au devenit veceuri", s-a plâns locatarul.

Pretorul sectorului Centru a confirmat cele spuse de către Iordache, menţionând că problema persistă de mai bine de 10 ani."Prin decizia Primariei municipiului Chişinău, firmei "Extremum" i-a fost atribuit lotul de pământ din bd.Cantemir 5 pentru construcţia unui centru comercial. Până la proiectarea centrului comercial, i-a fost permisă amplasarea şi activitatea unei pieţi industriale. Au fost create 1200 de locuri de comerţ. De-aici s-au început nemulţumirile locatarilor, pentru că din an în an, agentul economic nu-şi îndeplineşte obligaţiunile de construire a centrului comercial. Mai mult ca atât, în 2009, agentul economic s-a adresat la Primarie, privind deschiderea pieţii pe str.Ismail 94, dat fiind faptul că se intenţiona construcţia centrului comercial şi reamplasarea agenţilor economici, care desfăşurau activitatea în piaţă", a precizat Vladimir Şarban, care a mai spus că nici până în ziua de astăzi, agentul economic nu şi-a onorat obligaţiunile, în prezent desfăşurându-şi activităţile cu o autorizaţiă a cărui termin a expirat în aprilie curent.

În final, viceprimarul de ramură Nistor Grozavu a cerut convocarea unei şedinţe speciale, la care să participe agentul economic, reprezentanţii de la Primărie şi a blocurilor de locuit. Şedinţa va avea loc mâine, 17 august.

Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Cristina Buzovschi


0 Comments: