Şoferii de microbuze din capitală ameninţă cu proteste

miercuri, 18 august 2010

Şoferii de microbuze din capitală ameninţă cu proteste
Foto: info-prim.md

Peste 200 de şoferi de microbuze din capitală şi-ar putea sista activitatea şi ieşi la proteste ca urmare a modificărilor de itinerar înfăptuite de către Primărie la începutul lunii august. 15 administratori de rute au declarat că, din cauza suprapunerii itinerariilor,  înregistrează venituri mai mici cu 40% şi solicită suspendarea acestei dispoziţii a autorităţilor locale.


Şefului Asociaţiei Transportatorilor Privaţi, Ion Mămăligă, susţine că în urma modificării itinerarelor, au fost favorizate 4 rute de microbuz şi defavorizate cel puţin 15. „Dacă într-o săptămână nu se ajunge la o decizie rezonabilă în acest sens, vom ataca în instanță această dispoziție, iar colectivele rutelor nu este exclus că vor purcede la acțiuni masive de protest prin suspendări de circulație, oprirea activității rutelor, vom recurge și la blocări de intresecții de drumuri”, susţine Mămăligă.

UNIMEDIA aminteşte că începând cu 1 august, itinerarele microbuzelor 103, 137, 175,110, 127, 155, 111, 135, 136 au fost fie modificate, fie prelungite, în conformitate cu decizia Primăriei municipiului Chişinău.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la PUBLIKA.MD


0 Comments: