Şeful Misiunii OSCE: Vom urmări îndeaproape referendumul constituţional din Moldova

marți, 17 august 2010

Şeful Misiunii OSCE: Vom urmări îndeaproape referendumul constituţional din Moldova
Foto: moldova.md

Vom urmări îndeaproape referendumul constituţional din Moldova. Partidele politice să se comporte în mod responsabil. Declaraţia aparţine şefului Misiunii OSCE în Moldova, ambasadorului Philip Remler.

"OSCE a susţinut mereu propunerile Comisiei de la Veneţia a Consiliului Europei pentru un amendament constituţional - dacă este necesar, prin referendum - urmat de alegerea unui preşedinte şi alegeri anticipate pentru un nou Parlament", a declarat Remler.


Ambasadorul Remler a explicat că Oficiul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (ODIHR) monitorizează referendumuri doar în cazuri excepţionale. Acesta nu va trimite o misiune de observare completă pentru acest referendum din cauza constrângerilor financiare. Misiunea OSCE, susţinută de o echipă ODIHR, va urmări evoluţiile.
 
De asemenea, Remler menţionează că OSCE încurajează oamenii să îşi exercite drepturile electorale pe 5 septembrie. Totodată, chemând mass-media care reflectă referendumul şi partidele politice care fac campanie în acest sens să se abţină de la declaraţii demagogice şi denaturări.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: