Rezultatele licitaţiei privind construcţia caselor sinistraţilor: Un singur câştigător din 18, un singur lot din 20

sâmbătă, 21 august 2010

Rezultatele licitaţiei privind construcţia caselor sinistraţilor: Un singur câştigător din 18, un singur lot din 20
Foto: UNIMEDIA

Din cele 18 firme de construcţii care şi-au depus ofertele, una singură a îndeplinit condiţiile de calificare în cadrul licitaţiei publice organizate de Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale (MCDR) în vederea construcţiei celor 560 de case din satele Cotul Morii şi Nemţeni din raionul Hânceşti, informează Serviciul de Presă al MCDR.

Astfel, după cinci zile de analiză şi verificare, membrii grupului de lucru au adjudecat ofertele, iar contractantul câştigător pentru un singur lot, din numărul total de 20 loturi ofertate, s-a dovedit a fi Societatea cu Răspundere Limitată "Viscons–Service" din Chişinău.


Conform documentelor de licitaţie evaluarea ofertelor pentru determinarea câştigătorului au fost: preţul ofertei, durata de execuţie şi manualul calităţii pentru execuţia lucrărilor.

În urma analizei ofertelor grupul de lucru a constatat că pentru loturile unde urmează a fi construite casele cu 3 odăi nu au fost prezentate oferte, astfel, fiind anulată procedura de achiziţii publice. Concomitent pentru unele loturi unde urmează a fi construite case cu 2 odăi, a fost anulată procedura de achiziţii publice din motivul că ofertele nu corespundeau cerinţelor de calificare din documentele de licitaţie.

Totodată, au fost respinse ofertele care nu corespundeau şi nu respectau cerinţele din documentele de licitaţie, prezentau un cost mai mare decât cel estimativ, au inclus în formularul ofertei preţul cu TVA, nu aveau o scrisoare de garanţie bancară.

Amintim că în cadrul licitaţiei de construcţie a caselor de locuit pentru sinistraţi, lansată de Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale la 9 august curent, şi-au cumpărat materiale de licitaţie 49 de companii. Dintre acestea, au reuşit să-şi depună ofertele doar 18, dosarele cărora au fost deschise oficial la 16 august 2010. Conform datelor preliminare, preţul lucrărilor de construcţie solicitat de companiile participante la licitaţie variază în jurul la 400 de dolari. Preţul propus de câştigătorul S.R.L. "Viscons-Service" nu a fost deocamdată făcut public.

sursa: Unimedia

0 Comments: