Preţul petrolului a scăzut sub 74 dolari/baril, minimul ultimelor şase săptămâni

sâmbătă, 21 august 2010

Preţul petrolului a scăzut sub 74 dolari/baril, minimul ultimelor şase săptămâni
Foto: bloombiz.ro

Preţul petrolului a scăzut, vineri, 20 august 2010, sub 74 dolari pe baril, la minimul ultimelor şase săptămâni, din cauza temerilor investitorilor privind soliditatea economiei mondiale.  Temerile au amplificat reticenţa investitorilor faţă de plasamentele riscante şi au majorat cotaţia dolarului, cu efect negativ pe bursele de mărfuri, scrie money.ro.


La ora 16:02 GMT, petrolul destinat pieţei americane, cu livrare în septembrie, era cotat în scădere cu 1,13 dolari, la 73,3 dolari pe baril, după un minim al şedinţei de 73,19 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins după 7 iulie.

Contractele cu livrare în octombrie au fost cotate în scădere cu 1,14 dolari, la 73,63 dolari pe baril.

Preţul petrolului Brent cu livrare în octombrie a coborât cu 1,13 dolari, la 74,17 dolari pe baril.

Investitorii de pe piaţa din New York au reacţionat negativ ca urmare a condiţiilor economice incerte, a cererii în scădere de petrol şi a aprecierii dolarului, potrivit Reuters, citat de hotnews.ro.

În primul semestru al anului curent, petrolul a fost extrem de volatil: la începutul anului, preţul era de 78,42 USD/ baril, atingând, în primele zile ale lunii mai, maximul pe anul în curs, respectiv de 89,51 USD/ baril, dar încheind primul semestru la un nivel mai mic decât cel de la începutul anului, respectiv de 74,62 USD/ baril. Pe parcursul lunii iulie, preţul petrolului a crescut însă cu 5,4%, iar în prima săptămână din august, cu 2,37%, încheind ziua de vineri (6 august) la un nivel de 80,3 USD/ baril, după ce a trecut printr-un maxim de 82,82 USD/ baril.

Pentru perioada următoare, analiştii X-Trade Brokers se aşteaptă la o volatilitate ridicată a preţului petrolului, fiind posibile chiar şi mişcări foarte bruşte ale acestuia, informează hotnews.ro.

sursa: Unimedia

0 Comments: