Presa rusă scrie că diplomatul român ar fi fost interesat de dislocarea trupelor ruseşti în Transnistria

marți, 17 august 2010

Presa rusă scrie că diplomatul român ar fi fost interesat de dislocarea trupelor ruseşti în Transnistria
Foto: stiribasarabia.blogspot.com

Diplomatul român Gabriel Grecu, acuzat de spionaj la Moscova, era interesat de dislocarea militarilor ruşi în Transnistria, relatează, marţi, lenta.ru.


Moskovski Komsomoleţ notează că, în cadrul investigaţiei cazului de spionaj, a fost reţinut un militar rus, aflat sub anchetă. Publicaţia scrie că cel reţinut a fost recrutat de predecesorul lui Gabriel Grecu, fostul prim-secretarul al departamentului politic la Ambasada României la Moscova, Dinu Pistol.

Potrivit Interfax, care citează Serviciul Federal de Investigaţii, înainte ca Grecu să fi fost reţinut, cetăţeanul rus care colabora cu acesta s-a adresat serviciului secret de la Moscova.

El a comunicat contraspionajului rusesc că un diplomat i-a solicitat transmiterea unei informaţii secrete şi i-a propus ajutorul în demascarea acestuia.

Potrivit RIA Novosti, predecesorul lui Grecu în postul de prim-secretar al Ambasadei, Dinu Pistol, care a părăsit Rusia în 2008, aduna materiale similare despre situaţia din Moldova şi din Transnistria, precum şi informaţii compromiţătoare despre înalţi oficiali din autroproclamata republică transnistreană.

sursa: Unimedia

0 Comments: