O familie de sinistraţi are acum o casă nouă

miercuri, 18 august 2010

O familie de sinistraţi are acum o casă nouă

Familia Mitru, a căror casă a fost distrusă în urma inundaţiilor, au acum o casă nouă. Acest lucru a fost posibil datorită Fundaţiei Edelweiss şi Postul TV Prime. Vlad Plahotniuc, Fondator Edelweiss, a înmânat familiei Mitru ieri, 17 august, cheile de la noua lor locuinţă din s. Lăpuşna, r-l Hânceşti.


Înainte de inundaţii, Familia Mitru a locuit în s. Cotul Morii din r-l Hânceşti. Casa şi gospodăria lor a fost mândria şi temelia acestei familii. Soţii Mitru, au lucrat pe rând, peste hotare, la Moscova, pentru a agonisi bani pentru casă, pentru a o repara şi mobila. Întregul lor venit în decursul la ultimii ani, a fost direcţionat doar pentru amenajarea casei şi a gospodăriei. În toamna anului trecut, soţii Mitru au finalizat reparaţia casei, o reparaţie modernă, cu geamuri şi uşi termopan, cu acoperiş din ulcele, dar nu le-a fost dat să se bucure mult de comodităţile pe care şi le-au amenajat cu atâta dedicaţie şi efort.

Casa lor, la fel ca şi toate casele din satul Cotul Morii, a fost complet inundată, iar după inundaţii această familie a fost cazată temporar în căminul Şcolii Profesionale nr. 8 din r-l Hânceşti. 

Pentru această familie, Fundaţia Edelweiss a procurat o casă în valoare de 14,000 EUR şi a efectuat lucrări de reparaţie şi amenajare a casei în valoare de 6,000 EUR.



sursa: Unimedia

0 Comments: