Mihai Ghimpu: „Succesul reformelor AIE depinde de susţinerea cetăţenilor”

miercuri, 18 august 2010

Mihai Ghimpu: „Succesul reformelor AIE depinde de susţinerea cetăţenilor”
Foto: UNIMEDIA

"Doresc să mergem cu paşi fermi în direcţia implementării reformelor iniţiate de Alianţa pentru Integrarea Europeană, dar succesul acestor modernizări depinde foarte mult de poziţia consolidată şi susţinerea întregii societăţi". Declaraţia a fost făcută de Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu în cadrul ceremoniei de dare în exploatare a trei poduri şi unei porţiuni al traseului naţional M14 din apropierea satului Chişcăreni, raionul Sîngerei, care au fost impracticabile pe parcursul a 17 ani.


În opinia şefului statului, darea în exploatare a acestor obiecte, care vor permite circulaţia liberă a transportului pe acest traseu, demonstrează o dată în plus că AIE a elaborat şi implementează un program real de activităţi, care au drept scop relansarea economiei naţionale, crearea unor condiţii de muncă şi trai adecvate pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova.
 
Pentru realizarea proiectului de reabilitare a acestui segment al traseului M14 au fost însuşite 10 milioane de lei din Fondul Rutier.
 
Tot astăzi Mihai Ghimpu s-a deplasat în raionul Teleneşti, unde s-a documentat cu procesul de construcţie a unui drum din petriş cu o lungime de 7 km, care va oferi posibilitatea cetăţenilor din localităţile Codru şi Hileşeni să circule liber spre traseele principale pe tot parcursul anului.
 
„Desigur, este necesar şi aici un drum european cu toată infrastructura care se impune în asemenea cazuri, dar pentru aceasta trebuie să promovăm în continuare reformele iniţiate acum un an. Numai în aceste condiţii în Republica Moldova vor veni investiţiile, care ne vor permite să realizăm toate obiectivele trasate – lichidarea sărăciei, integrarea europeană, relansarea economiei naţionale, etc.”, a declarat Mihai Ghimpu în discuţiile purtate cu locuitorii satului Mîndreşti.
 
Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: