Învinuiţii de explozia de Hramul oraşului din 14 octombrie 2009 au fost arestaţi preventiv

marți, 17 august 2010

Învinuiţii de explozia de Hramul oraşului din 14 octombrie 2009 au fost arestaţi preventiv
Foto: UNIMEDIA

Procurorii au finisat urmărirea penală în privinţa grupului criminal învinuit de explozia de Hramul oraşului din 14 octombrie 2009. Astfel, Bujac Eugeniu, Zaharov Vasili, Gînu Alexei şi Dari Timur sunt învinuiţi de procurori de: purtarea şi păstrarea ilegală a muniţiilor; tentativa de omor intenţionat cu premeditate, asupra a două sau mai multor persoane, de două sau mai multe persoane, prin mijloace periculoase pentru viaţa şi sănătatea mai multor persoane.


Mai mult, Bujac Eugeniu este învinuit de procurori şi de păstrarea substanţelor psihotrope în proporţii mari fără scop de înstrăinare, depistate în cadrul percheziţiei.

Potrivit serviciului de presă al Procuraturii Generale, trei dintre învinuiţi anterior au mai fost traşi la răspundere penală, însă n-au concis concluzii, ci din nou au păşit pe calea comiterii infracţiunilor, inclusiv excepţional de grave în componenţa unui grup criminal. 

În privinţa învinuiţilor a fost aplicat arestul preventiv. 

UNIMEDIA aminteşte că procurorii aduc învinuirea acestora precum că, la 14.10.2009, ei, fiind în stare de ebrietate alcoolică, conform planului criminal, înarmându-se cu o grenadă de luptă de model „RG-42”, s-au deplasat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, 1, mun. Chişinău, unde se desfăşurau acţiuni de divertisment cu ocazia sărbătorii „Ziua oraşului” şi, infiltrându-se în mediul de persoane din scuarul Catedralei, în apropierea Arcului de Triumf, au deflagrat grenada de luptă. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: