Filat: Principala nerealizare a actualului Guvern este nereformarea justiției. E o reformă vitală

luni, 16 august 2010

Filat: Principala nerealizare a actualului Guvern este nereformarea justiției. E o reformă vitală
Foto: teologeanu.files.wordpress.com

"La capitolul nerealizări țin să precizez că nu s-a reușit reformarea sistemului judecătoresc, în măsura în care să oferim oamenilor o justiție, care să facă dreptate." Declarația aparține premierului Vlad Filat, lansată în cadrul unui interviu online, realizat de Privesc.EU în parteneriat cu UNIMEDIA.


"La acest subiect vom reveni imediat după ce vor fi reluate ședințele Parlamentului. E o reformă vitală", a mai precizat premierul Vlad Flat.

Amintim că una dintre principalele reforme în domeniul justiției este lichidarea instanțelor economice, promovată de către ministrul Justiției, Alexandru Tănase. "Concetrarea tuturor dosarelor economice la 2 etaje într-o clădire pe Ștefan cel Mare este un lucru anormal. Acest lucru favorizează preluarea forțată a afacerilor, chiar și prin metoda raider", susținea ministrul.

UNIMEDIA amintește că Alexandru Stoianoglo (PDM), Veceaslav Platon (AMN) și Valentin Cheptene (AMN) au votat împotriva proiectului de lege, ce prevedea lichidarea judecătoriilor economice. Ceilalți deputați din cadrul AIE au votat în favoarea proiectului de lege, după ce Vitalie Nagacevschi a propus să fie realizat votul nominal, să se vată "care și cât costă", în urma căruia cei 3 deputați s-au pronunțat împotrivă.

Președintele fracțiunii parlamentare a PLDM, Mihai Godea, a declarat că votul contra al acestor deputați ar demonstra că este vorba de "o structură de tip mafiot, care acționează și în Parlament" și care a blocat lupta cu corupția din domeniul justiției. În replică, Stoianoglo a susținut că PLDM ar încerca "să-și subordoneze justiția", iar Platon a declarat că autorii proiectului de lege ar fi "amatori".

sursa: Unimedia

0 Comments: