Femeile se îmbracă mai frumos în perioada de ovulaţie

sâmbătă, 21 august 2010

Femeile se îmbracă mai frumos în perioada de ovulaţie
Foto: lyla.ro

Femeile se îmbracă mai frumos şi îşi cumpără haine şi accesorii mai sexy în perioada de ovulaţie, pentru a atrage un partener, dar şi pentru a-şi descuraja rivalele. Prin acest obicei practicat inconştient, femeile urmăresc să îi impresioneze pe bărbaţi, dar şi pe femeile care le-ar putea fi concurente, potrivit unui studiu care vizează legăturile dintre impulsul de cumpărare şi factorii hormonali, realizat la Universitatea Minnesota şi publicat în Journal of Consumer Research.


"Această dorinţă a femeilor, în momentul-cheie al fertilităţii lor, de a alege inconştient articole vestimentare care să le pună în valoare, este determinată de dorinţa de a fi mai seducătoare decât rivalele lor", potrivit Kristinei Duarte, autoarea studiului.

Totodată, femeile aleg, în perioada de ovulaţie, articole vestimentare mai sexy, după modelul oferit de femeile atrăgătoare din proximitatea lor, a mai explicat Duarte. Femeilor care au participat la studiu li s-au arătat fotografiile unor femei atrăgătoare din vecinătatea lor, iar apoi li s-a cerut să îşi aleagă hainele şi accesoriile pe care doreau să le poarte. S-a constatat că ele alegeau haine şi accesorii mai sexy, având în minte imaginile vizionate.

Această rivalitate faţă de alte femei, aflate în proximitate, nu a fost constatată la femeile care nu erau în perioada de ovulaţie.

sursa: Unimedia

0 Comments: