CSJ a respins contestarea PCRM cu privire la secțiile de votare peste hotare

marți, 17 august 2010

CSJ a respins contestarea PCRM cu privire la secțiile de votare peste hotare
Foto: adevarul.it

Curtea Supremă de Justiție a respins cererea Partidului Comuniștilor privind anularea hotărârii de constituire a secțiilor de votare în străinătate. Comuniști au cerut casarea deciziei Curți de Apel din 9 august, considerând-o ilegală.


Anterior, juristul PCRM, Sergiu Sârbu, a declarat că va cere dreptate de la Curtea Supremă de Justiție, după ce Curtea de Apel și Comisia Electorală Centrală au respins cererea Partidului Comuniștilor.

Amintim că PCRM consideră deschiderea celor 45 de secții de votare peste hotare ilegală, pe motiv că în procesul de constituire a acestora au fost încălcate mai multe articole ale Codului Electoral, privind termenul de constituire, condițiile secțiilor de votare și înregistrarea prealabilă a alegătorilor. Comuniștii au pledat pentru deschiderea doar a celor 33 secții de vot din cadrul misiunilor diplomatice.

La rândul lor, CEC afirmă că a acționat conform legii și a întreprins toate măsurile pentru evitarea fraudării Referendumului.

UNIMEDIA precizează că pentru Referendumul republican din 5 septembrie vor fi deschise 78 de secții de votare în 27 de țări, din care 45 de secții vor fi deschise în afara misiunilor diplomatice.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: