Armata Naţională instruieşte o companie de infanterie la standarde NATO

luni, 16 august 2010

Armata Naţională instruieşte o companie de infanterie la standarde NATO
Foto: ziarul.farul.info

Un contingent de militari ai Armatei Naţionale participă, începând cu ziua de astăzi, 16 august, la exerciţiul „Scutul Păcii 2010”, pentru a evalua capabilităţile operaţionale ale Armatei Naţionale în îndeplinirea misiunilor de menţinere a păcii la standarde NATO. Aceștia vor fi instruiți de un grup de militari americani.


100 de militari ai subunităţilor evaluate - o companie de infanterie motorizată a Batalionului 22 de menţinere a păcii şi o grupă de genişti militari din componenţa Batalionului Geniu „Codru” - vor executa în total 35 de situaţii tactice de menţinere a păcii.

Pacificatorii vor îndeplini misiuni precum patrularea în zona de responsabilitate, evacuarea medicală, escortarea tehnicii în coloană, paza obiectivelor strategice şi intervenţii în situaţii de atac, desfăşurarea cordonului şi scotocirea, precum şi asigurarea regimului la punctul de control şi trecere.

Un grup de militari din componenţa trupelor terestre ale Gărzii Naţionale din Carolina de Nord vor asista subunităţile Armatei Naţionale prin consilierea şi utilizarea celor mai bune practici din teatrele de operaţii. 

UNIMEDIA precizează că procesul de evaluare operaţională a Armatei Naţionale conform standardelor NATO a început în anul 2007, exerciţiul „Scutul Păcii 2010” fiind cea de-a treia fază a acestui proces. Dacă evaluarea finală, care urmează a avea loc, va fi pozitivă, Armata Naţională va dispune  de o companie de infanterie certificată pentru îndeplinirea operaţiunilor de menţinere a păcii sub egida NATO. Exerciţiul de menţinere a păcii „Scutul Păcii 2010” se desfăşoară în perioada 16-27 august.


Sursa: UNIMEDIA 

  


0 Comments: