35 de voluntari ai Corpului Păcii şi-au început activitatea în Moldova

miercuri, 18 august 2010

35 de voluntari ai Corpului Păcii şi-au început activitatea în Moldova

35 de voluntari ai Corpului Păcii au depus astăzi, 18 august, jurământul în cadrul unei ceremonii oficiate de către Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Moldova Asif Chaudhry. La eveniment a participat şi viceprim-ministrul şi ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Iurie Leancă, şi Directorul Corpului Păcii, Jeffrey Goveia, care i-a  felicitat pe noii voluntari cu ocazia începerii activităţii în Moldova.


Voluntarii au sosit în Moldova pe data de 10 iunie curent şi recent au absolvit cursul de instruire intensivă pentru a activa în Moldova în domeniul predării limbii engleze şi educaţiei pentru sănătate.  Ei la fel au început studierea limbilor română şi rusă.

În total sunt 119 voluntari ai Corpul Păcii care activează în Moldova în cadrul a patru programe : Dezvoltarea Agriculturii si Businessului Rural, Dezvoltarea Comunitară şi Organizaţională, Predarea Limbii Engleze şi Educaţia pentru Sănătate în Şcoală şi Comunitate. 

În anul 2010 Corpul Păcii va instrui în total 66 de voluntari pentru a activa în Moldova.

Organizaţia Corpului Păcii se apropie de cea de a 50-a  aniversare şi continuă tradiţia de promovare a păcii şi a prieteniei în întreaga lume prin intermediul celor 7671 voluntari care îşi fac serviciul în 76 de ţări.  Aproximativ 200 000 de americani au activat  în Corpul Păcii pentru a promova o mai bună înţelegere între americani şi oamenii din 139 de ţări.  Dintre ei peste 1000 de voluntari au activat în Moldova din anul 1993 până în prezent. 

Sursa: UNIMEDIA 


0 Comments: